Remmende politiewagen leidt tot kettingbotsing in De Bilt

DE BILT - Een politieauto is vanmiddag betrokken geraakt bij een botsing op de Soestdijkseweg Zuid in De Bilt. De wagen stopte midden op de weg om twee jonge meiden aan te spreken, maar achteropkomende auto's konden niet meer tijdig remmen.
Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur. De surveillerende agenten wilden de jongeren aanspreken, omdat ze gevaarlijk dicht bij de waterkant stonden. Achter de remmende politieauto stopte een Opel Astra en een Peugeot Partner nog op tijd, maar de Renault Twingo daarna moest vol op de rem. Een Volkswagen Golf ramde de Twingo van achter, die vervolgens doorstootte tegen de Peugeot ervoor en na een uitwijkmanoeuvre naar rechts op de rand van de sloot belandde.
De auto balanceerde op de rand van het water, maar kon door de brandweer worden teruggetrokken. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Wel liepen in totaal vier auto's schade op. Twee daarvan moesten worden weggesleept, twee konden de rit vervolgen. De politieauto raakte niet beschadigd.

REACTIE POLITIE

Volgens een woordvoerder van politie is de laatste automobilist zonder te remmen op de rij auto's gereden. Het zicht van de bestuurder zou belemmerd zijn door een zonneklep. De woordvoerder meent dat de agenten geen schuld hebben aan de kettingbotsing.