Ken je gemeente: Bunnik

BUNNIK - Bunnik is een van de gemeenten die volgens de prognose van het CBS flink gaat groeien de komende jaren. Er zijn nu nog zo'n 15.000 Bunnikers, in 2040 zijn dat er meer dan 18.000. De gemeente is daarmee de snelst groeiende in de provincie, op Utrecht na.
Die nieuwe bewoners moeten waarschijnlijk wel wat meer gaan betalen voor hun nieuwe woning. De vraagprijs voor een koophuis in Bunnik ligt met 410 duizend euro hoger dan de gemiddelde vraagprijs in de provincie, die is 388 duizend euro.
Een gemiddeld Bunniks huishouden verbruikt meer energie in de rest van de provincie, zowel qua gas als elektriciteit. Daar staat tegenover dat de gemeente Bunnik relatief het meeste aantal laadpalen voor elektrische voertuigen heeft, net voor Eemnes en de gemeente Utrecht.

GEMEENTERAAD

Die groei van Bunnik uit zich ook in het aantal raadsleden. Omdat Bunnik de grens van 15.000 inwoners heeft overschreden, stijgt het aantal raadsleden van vijftien naar zeventien. Die raadsleden worden hoogstwaarschijnlijk geleverd door drie partijen. Al moet daar wel bij worden aangetekend dat twee van die drie een samenwerking tussen meerdere partijen zijn. De Liberalen is een samenwerking tussen VVD, D66 en onafhankelijke liberalen, zij hebben nu 5 zetels. P21 is een samenwerking tussen PvdA, GroenLinks en de onafhankelijken en hebben nu 6 zetels. Het CDA heeft nu 4 zetels.
Een andere uitdaging voor Bunnik is het aantal vrouwelijke wethouders. Wethouder Erika Spil zei vorig jaar dat de helft van de wethouders vrouw zou moeten zijn.

THEMA'S

Verslaggever Marco Geijtenbeek vertelt u
wat de belangrijkste thema's zijn.
Ook op Radio M Utrecht en televisie besteden we de komende tijd aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. Iedere dag staat een andere gemeente centraal. Bunnik is op 15 februari aan de beurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.