Ken je gemeente: De Ronde Venen

DE RONDE VENEN - In De Ronde Venen wonen bijna 43.000 mensen. Zo'n 65 procent van die mensen woont in een koophuis. Als een Ronde Vener zijn huis te koop aanbiedt, is zijn vraagprijs gemiddeld meer dan een half miljoen euro, bijna twee ton meer dan gemiddeld in de provincie.
Het aantal banen in De Ronde Venen ligt wat lager dan in de rest van de provincie. Per duizend inwoners in de leeftijd 15 tot en met 64 zijn er ruim 600 banen. Dat is in de provincie gemiddeld 813.

GEMEENTERAAD

Twee raadsleden van coalitiepartij VVD
naar een andere partij in de coalite: Yvonne van den Heerik en Maarten van der Greft. Volgens hen was er binnen de VVD-fractie een onhoudbare situatie ontstaan wegens integriteitsschendingen. De coalitie, waar ook Ronde Venen Belang (RVB) en CDA deel van uitmaken, kwam niet onder druk te staan.
De oppositie in de raadszaal bestaat uit D66, Lijst 8 Kernen, ChristenUnie-SGP en Lijst 30-11. Zij hebben respectievelijk vijf, twee, twee en een zetel.

THEMA'S

Verslaggever Peter Knieriem vertelt je
wat de belangrijkste onderwerpen zijn van de komende verkiezingen.
Ook op Radio M Utrecht en televisie besteden we de komende tijd aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. Iedere dag staat een andere gemeente centraal. De Ronde Venen is op 20 februari aan de beurt.