Ken je gemeente: Oudewater

OUDEWATER - De gemeente Oudewater heeft ruim 10.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de dorpen Oudewater, Snelrewaard, Hekendorp en Papekop.
Oudewater is de meest vergrijsde gemeente van de provincie Utrecht. Jongeren trekken er weg en kunnen vaak geen geschikte woning vinden. De kleine gemeente zocht de afgelopen periode de samenwerking met Woerden op om niet kopje onder te gaan.

GEMEENTERAAD

De Onafhankelijken zijn op dit moment de grootste partij in de gemeente, met vijf zetels. Het CDA volgt met vier zetels. De samengestelde lijst van de VVD en D66 behaalde in 2014 drie zetels. Een zetel ging naar de ChristenUnie/SGP.
In de raad ging het er zo nu en dan hard aan toe. Het college viel en wethouders stapten op. De vraag is of een nieuwe gemeenteraad de rust kan terugbrengen, want er staan een aantal belangrijke issues op de agenda.

THEMA'S

Verslaggever Peter Knieriem vertelt je
wat de belangrijkste onderwerpen van Oudewater zijn van de komende verkiezingen.
Ook op Radio M Utrecht en televisie besteden we de komende tijd aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. Iedere dag staat een andere gemeente centraal. Oudewater is op 27 februari aan de beurt.