Ken je gemeente: Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein wonen ruim 60.000 mensen. Veruit de meerderheid, bijna zestig procent, woont in een koophuis. De overige veertig procent van de inwoners huurt. De meeste mensen wonen in een eengezinswoning.
Nieuwegeiners vinden hun leefomgeving minder leuk dan gemiddeld in de provincie Utrecht. Ze geven hun buurt een 7,7, tegenover een ruime 8 gemiddeld in Utrecht. Ook afval springt eruit: mensen in Nieuwegein produceren meer afval dan de gemiddelde inwoner van de provincie.

GEMEENTERAAD

Op dit moment ziet het er als volgt uit in de gemeenteraad: de VVD heeft vijf zetels. Datzelfde geldt voor de SP. D66 en Ieders Belang/Groep De Jong zijn met vier zetels vertegenwoordigd. VSP, CDA en de Pvda hebben allemaal drie zetels. ChristenUnie en GroenLinks zijn goed voor twee zetels.
Haseena Bakhtali heeft ook een zetel, met haar Stadspartij Nuwegein. Jaqueline Verbeek zit in een eenmansfractie onder de noemer ieders Belang/Groep Verbeek. Na de raadsverkiezingen van maart 2014 is een college gevormd door de VVD, de PvdA, de SP, D66 en Groenlinks.

THEMA'S

Verslaggever Jiri Glaap vertelt je
wat de belangrijkste onderwerpen zijn van de komende verkiezingen.
Ook op Radio M Utrecht en televisie besteden we de komende tijd aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. Iedere dag staat een andere gemeente centraal. Nieuwegein is op 28 februari aan de beurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.