Ken je gemeente: IJsselstein

IJSSELSTEIN - In IJsselstein wonen bijna 35.000 mensen. De gemeente kent vier wijkdelen: Centrumgebied, IJsselstein-Noord, IJsselstein-West en IJsselstein-Zuid.
De gemeente moet het al een paar maanden met een zakencollege doen, nadat in oktober vorig jaar de zittende wethouders aftraden. Dat betekent dat de stad bestuurd wordt door wethouders die niet aan een partij verbonden zijn. Ook is toen besloten dat er geen grote besluiten meer zouden worden genomen tot na verkiezingen van 21 maart.
Het was afgelopen periode niet de enige keer dat een college viel; het ging meerdere keren mis over de gemeentelijke samenwerking met Montfoort.

GEMEENTERAAD

D66 en de LDIJ zijn op dit moment de grootste partijen in IJsselstein, met ieder vijf zetels. Daarna komt de VVD, met vier zetels. Het CDA heeft drie zetels, de SP en GroenLinks twee en de PvdA en de ChristenUnie zitten nu ieder met een zetel in de gemeenteraad.
Patrick van Domburg is sinds september 2015 burgemeester van IJsselstein. Begin dit jaar opende hij nog het vernieuwde stadhuis. Het kantoor is duurzaam geworden. Het heeft nu een warmte terugwininstallatie, een dak vol zonnepanelen en de kantoren hebben led-verlichting.

THEMA'S

Verslaggever Iris Tasseron vertelt je
wat de belangrijkste onderwerpen zijn in IJsselstein bij de komende verkiezingen.
Ook op Radio M Utrecht en televisie besteden we de komende tijd aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. Iedere dag staat een andere gemeente centraal. IJsselstein is op 7 maart aan de beurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.