Ken je gemeente: Woerden

WOERDEN - Woerden is een gemeente in het westen van onze provincie, in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente Woerden heeft ruim 50.000 inwoners.
Het waren politiek gezien spannende tijden in Woerden. Maar liefst vijf wethouders moesten om uiteenlopende redenen het veld ruimen en in de gemeenteraad werd er fel gediscussieerd.

GEMEENTERAAD

Het CDA trekt al jaren jaren de meeste stemmers in Woerden. Op dit moment heeft de partij zeven zetels in de gemeenteraad. D66 volgt met vijf zetels. Twee lokale partijen waren na de verkiezingen van 2014 goed voor vier zetels: Inwonersbelangen en Progressief Woerden.
De samengestelde lijst van ChristenUnie en SGP zit met drie zetels in de raad, net zoals de VVD en de Lijst van der Does. STERK Woerden heeft op dit moment twee zetels.

THEMA'S

Verslaggever Peter Knieriem vertelt je
wat de belangrijkste onderwerpen zijn van de komende verkiezingen.
Ook op Radio M Utrecht en televisie besteden we de komende tijd aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. Iedere dag staat een andere gemeente centraal. Woerden is op 13 maart aan de beurt.