RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extra zitting in mei in zaak natuurgenezeres Kockengen

KOCKENGEN -

De zaak tegen natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen gaat op 7 mei verder. Voor die tijd moeten nog getuigen in Zweden en Zwitserland worden verhoord, meldt het Openbaar Ministerie.

De 58-jarige Glatt zit al een jaar vast op verdenking van doodslag. Ze zou samen met een medeverdachte uit Ierland klanten de schadelijke stof ibogaÔne hebben toegediend. De medeverdachte is nog voortvluchtig. Op de zaak zijn door het OM nu twee nieuwe Officieren van Justitie gezet.

Bijna een jaar geleden overleed in Zweden een cliŽnte van Glatt, mogelijk nadat ze ibogaÔne toegediend had gekregen. De Kockengense was eerder al in opspraak gekomen nadat een cliŽnt van haar een hartaanval had gehad en een ander in psychotische toestand de A2 op was gelopen. In die laatste zaak kon niet bewezen worden dat Glatt blaam trof.


ONJUISTE INFORMATIE

Volgens de advocaat van de Kockengense is uit het toxicologische onderzoek van het NFI niet met zekerheid op te maken dat de behandeling met ibogaÔne de doodsoorzaak van de Zweedse vrouw was. De officieren brachten daar tijdens zitting tegenin dat uit het sectieverslag wel een causaal verband blijkt. Ook zou de verdachte 112 gebeld hebben, de hulpverleners onjuiste informatie hebben gegeven en haar zoon geÔnstrueerd hebben wat hij tegen de politie moest zeggen.

Getuigen hebben verteld dat ze patiŽnten niet gemonitord heeft tijdens de behandeling en geen nazorg heeft geboden. Ook is niet vooraf gesproken over de risico's van de behandeling.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -