RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inspectie staat achter verbeterplannen kliniek Michael P.

DEN DOLDER -

De inspectie is tevreden over het plan om de situatie te verbeteren in de kliniek in Den Dolder waar de van de moord op Anne Faber verdachte Michael P. zat. De Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben dat bekendgemaakt.

In het plan staat dat de beveiliging en de inzet van buurtcoaches rond de kliniek zeven dagen per week en 24 uur per dag van kracht blijft. De kliniek gaat ook de behandeling van patiŽnten met verslavingen versterken en scherpt de drugscontroles aan.

Ook worden er stappen genomen om patiŽnten zo veel mogelijk met vast personeel te behandelen en het aantal invalkrachten te beperken. Voorlopig blijft de opnamestop van kracht voor zware patiŽnten.

Het plan van de forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Utrecht is door de inspecties "positief beoordeeld". Ze noemen het "duidelijk en voldoende ambitieus".

Na de moord op Anne Faber waren veel vragen gerezen over de bewegingsruimte van Michael P. en over de situatie in de kliniek waar hij verbleef.

De inspecties concludeerden dat verbeteringen nodig waren. Zwakke punten zijn onder meer de personeelsbezetting en mogelijkheden voor patiŽnten om aan drugs te komen. De kliniek moest daarom met een verbeterplan komen.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -