Stichtse Vecht wil meer fietsen in gratis stalling station Maarssen

MAARSSEN/MAARSSENBROEK - Nieuw beleid rond de fietsenstalling bij NS-station Maarssen moet zorgen voor minder foutgeparkeerde fietsen. De bewaakte stalling wordt te weinig gebruikt, terwijl het bij de onbewaakte fietsparkeerplaatsen in de buitenlucht juist nog best druk is, meldt RTV Stichtse Vecht.
De bewaakte fietsenstalling bij het station is onlangs aangepast. In- en uitchecken kan met een ov-chipkaart en de eerste 24 uur is de stalling gratis. Stichtse Vecht betaalt de NS daar een jaarlijkse bijdrage voor.
"We hebben eerder geconstateerd dat de bezetting van de onbewaakte fietsenstallingen rond station Maarssen redelijk hoog is", zegt de gemeente in antwoord op collegevragen van de lokale PvdA. "Daarentegen is dit voor de bewaakte stalling nog niet het geval. In deze stalling is nog volop ruimte."
De bijdrage die de gemeente betaalt is bedoeld als compensatie voor de gratis dienstverlening. "Op dit moment zijn partijen met elkaar in gesprek over het beëindigen dan wel aanpassen van het contract en het aanpassen van de bijdrage voor de fietsenstalling door de gemeente."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.