Bunnikse wethouder wil voorrangsregel Utrechtse scholieren schrappen

BUNNIK - De Bunnikse wethouder Jorrit Eijbersen overweegt juridische stappen wanneer Utrechtse middelbare scholen de voorrangsregeling voor Utrechtse kinderen niet aanpassen. "Dit valt natuurlijk niet te rijmen met de beginselen van onze grondwet."
Woensdag spraken Bunnikse ouders hun zorgen tegenover RTV Utrecht uit. Pas als alle Utrechtse kinderen op een middelbare school in hun stad geplaatst zijn, komen Bunnikse leeftijdsgenoten in aanmerking. Ouders vinden de situatie oneerlijk, want in Bunnik is geen voortgezet onderwijs.
Ook wethouder Eijbersen spreekt zijn verbazing over de regeling uit. "Een oneerlijke regeling waar snel verandering in moet komen", aldus de wethouder. Eijbersen is al acht jaar wethouder Onderwijs, toch kwam de commotie rondom de regeling pas twee weken geleden bij hem terecht. "Ik was met ouders in gesprek die nu met hun kinderen de opendagen afgaan."

SCHRAPPEN

Inmiddels heeft hij veel gesprekken met ouders, schoolbesturen en onderwijsorganisaties gevoerd. Elk jaar melden volgens de wethouder zo'n 150 Bunnikse kinderen zich bij een Utrechtse middelbare school aan. Eijbersen wil zich voor hun gaan inzetten. "Ik ga mijn best doen, maar weet niet of dat voor de aanmeldingen van dit jaar nog gaat lukken."
De aanmeldingsprocedures zijn door middelbare scholen voor aankomend schooljaar namelijk al in gang gezet. De wethouder heeft er vertrouwen in de regeling voor het jaar daarop te kunnen schrappen. "En anders zullen we een juridische procedure moeten starten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.