RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Overvecht: Hoe het ooit begon

UTRECHT -

In Overvecht wonen nog altijd veel mensen die tientallen jaren geleden de wijk opbouwden. Ze kwamen als jonkies, kregen gezinnen, ander werk, zagen buren vertrekken, maar zij bleven. Neem nu mevrouw Thea Janssen. In 1967 stapte ze de flat aan de Falklanddreef - de flat waar Margreet sinds begin dit jaar is neergestreken - binnen met een ferme hink-stap-sprong door de modder:"Mijn man en ik konden er komen wonen met onze oudste omdat onze werkgever er voor een woning zorgde. Je kon hier namelijk niet zomaar komen wonen. Je moest best een fors salaris hebben om in aanmerking te komen. Zo betaalden wij voor onze 4-kamer flat 201 gulden in de maand."

Hoe het dan vroeger was? "Voor de kinderen was het heerlijk!" vertelt mevrouw Janssen. "Ze konden kon overal buiten spelen, want er was nog bijna geen bebouwing. Er waren ook amper wegen en winkels, het was Úcht pionieren! Na een tijdje kregen de kinderen ook veel vriendjes in de flat. Moet je je voorstellen: zo'n 10 hoog flat, de liften vlogen de hele dag heen en weer om vriendjes te halen!"

De 70'er woont nu 51 jaar in de flat aan de Falklanddreef en heeft veel zien veranderen: "Mensen trokken weg naar andere wijken of dorpen als IJsselstein en Maarssen. Ik mis de saamhorigheid van toen wel. Nu is er veel verloop in de flat, soms ken je de mensen in je portiek gewoon bijna niet. We groeten elkaar wel hoor, maar ik zeg tegenwoordig dat mijn huis begint bij mijn voordeur."

Mevrouw Janssen heeft genoten van de oude foto's die Margreet voor haar mee nam. Wilt u ook even terug reizen naar de jaren '60? Dat kan met de foto's van Overvecht van Het Utrechts Archief.

Klik hier voor de website van Het Utrechts Archief.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -