Deal over minder werkdruk basisschoolleraren

PROVINCIE UTRECHT - Basisscholen krijgen het geld dat moet helpen de werkdruk voor leraren te verlagen eerder en mogen zelf bepalen hoe zij het geld willen inzetten. Dat is de uitkomst van het 'werkdrukakkoord' waar het kabinet en de onderwijsbonden vandaag over hebben onderhandeld.
De Algemene Vereniging Schoolleiders in Utrecht is blij met het akkoord. "Met deze toezeggingen kan de schoolleider in de school meteen aan de slag met het team om duurzame maatregelen voor het verlichten van de werkdruk te realiseren", aldus voorzitter Petra van Haren.
Ondanks het akkoord gaan de lerarenstakingen op 14 februari in het Noorden van het land door. Of de stakingen op 14 maart in Utrecht ook doorgaan is nog niet bekend.

HOGER SALARIS

Basisschoolleraren hebben zich de afgelopen maanden uitgesproken over de hoge werkdruk die zij ervaren. Het vinden van vervanging bij een
is een groeiend probleem. Ook over
zijn leraren ontevreden. Vorig jaar werd er daarom een
gestaakt.
In het akkoord dat vandaag is gesloten, is afgesproken dat basisscholen met ingang van het nieuwe schooljaar 237 miljoen euro extra ontvangen om iets aan de werkdruk te kunnen doen. In het schooljaar 2021/2022 loopt dit bedrag op tot 430 miljoen. Als na die periode uit een evaluatie blijkt dat de maatregelen zin hebben gehad, kunnen scholen voor meer geld in aanmerking komen.
Naast geld om de werkdruk aan te pakken, heeft het kabinet ook 270 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor hogere salarissen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.