Wethouder De Groene van Stichtse Vecht treedt af wegens belangenverstrengeling

STICHTSE VECHT - D66-wethouder Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht treedt af. Dat heeft de burgemeester vanavond laten weten. De Groene zou hebben aangedrongen subsidie te verlenen aan een kinderopvang die een pand huurt van zijn partner.
De gemeenteraad bespreekt op dit moment het integriteitonderzoek naar de D66-wethouder. De Groene liep zelf vlak voor de bekendmaking van zijn aftreden de zaal uit.
RTV Utrecht verslaggever Peter Huting is bij de vergadering aanwezig. De sfeer zou bijzonder grimmig zijn. Drie van de zes D66 leden van de coalitie van Stichtse Vecht kondigden om 22.30 uur aan op te stappen. D66 leden zouden openlijk ruzie met elkaar maken en dreigen met een motie van wantrouwen tegen Franko Zivkovic-Laurenta.
Het is al een tijd onrustig binnen D66 in Stichtse Vecht. Wethouder Zivkovic-Laurenta, ook van D66, besprak het handelen van De Groene met de burgemeester. Dat viel verkeerd bij zijn partij, die wilde dat Zivkovic-Laurenta op zou stappen.
Zaterdag werd duidelijk dat D66 in Stichtse Vecht doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Opvallend, want D66 is met zes zetels de grootste partij in de gemeente Stichtse Vecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.