Zwangere Erica doet mee aan onderzoek met MRI: "Je gunt iedereen een goede zwangerschap"

UTRECHT - 100 zwangere moeders werken vanaf vandaag mee aan een onderzoek van het UMC en de Universiteit Utrecht naar de ontwikkeling van babyhersenen. De zwangere Erica Scholten stapte vandaag onder de MRI: "Om ouders in de toekomst te kunnen helpen."
Met een gezonde baby in de buik onder de MRI-scan is nieuw. Eerder mocht dat niet, omdat werd gedacht dat het schadelijk was voor het ongeboren kind. Een ethische commissie heeft ingezien dat er geen gevaar voor de baby is. De scan levert veel informatie op die bijvoorbeeld te vroeg geboren baby's kan helpen.
En dat is precies de reden voor Erica om mee te doen. De moeder, die zwanger is van haar tweede kind, heeft een auto-immuun ziekte. Dankzij eerdere onderzoeken kon zij zelf moeder worden. Door mee te werken aan dit onderzoek heeft zij het gevoel iets terug te kunnen doen. "Je gunt iedereen een goede zwangerschap."

ONDERZOEK

Bij
wordt de prematuur uitgebreid in kaart gebracht. De eerste MRI-scan vindt plaats rond de dertigste week van de zwangerschap, daarna binnen twee weken na de geboorte en een derde als het kind 7 jaar oud is.


De zwangere Erica Scholten stapte vandaag onder de MRI

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.