Deze week in het nieuws: brand, brand en 'machinegeweer' in Nieuwegein

PROVINCIE UTRECHT - Brand in de provincie Utrecht betekent automatisch een enorme piek in de bezoekcijfers van onze website en nieuws-app. Dat bleek afgelopen week weer toen de brandweer moest uitrukken naar het centrum van Utrecht en Cothen. Een overzicht van onze meest gelezen artikelen.
1. Brand in culinaire hoofdstraat van Utrecht
De Drieharingstraat in het centrum van Utrecht staat bekend als de culinaire hotspot van de stad. Nergens is de restaurantdichtheid zo groot als in het kleine steegje tussen het Vredenburgplein en de Oudegracht.
Alle alarmbellen gingen dan ook af toen er een brandmelding kwam uit restaurant De Markt. Het vuur ontstond buiten en sloeg over naar een houten vloer binnen. Gevolg: veel rook in de zaak, die de rest van de avond dicht moest.
Uiteindelijk liep de boel met een sisser af. De brandweer was massaal uitgerukt, maar kon eenmaal aangekomen in de Drieharingstraat snel concluderen dat het allemaal wel meeviel met de schade.
2. Schietpartij in Vreeswijk: "Het leek wel een machinegeweer"
'Amsterdamse toestanden', zo omschreven enkele bewoners van het Nieuwegeinse Vreeswijk de schietpartij in de nacht van dinsdag op woensdag. "Het klonk als een machinegeweer." Doelwit was een huis in de Beatrixstraat. De bewoners raakten gelukkig niet bezeerd, maar de schrik in de wijk zit er enorm in.
In november werd ook al iemand doodgeschoten op straat in Nieuwegein, dus klinkt in de stad de roep om meer veiligheidsmaatregelen. De lokale VVD wil extra bewakingscamera's plaatsen om zware criminaliteit tegen te gaan.
De aanleiding voor de schietpartij is overigens nog altijd onduidelijk. Ook weet de politie niet wie de daders zijn.
3. Inwoners Cothen moeten ramen en deuren sluiten vanwege brand
Net als bij de brand in de Utrechtse Drieharingstraat werd ook bij een brand in Cothen in eerste instantie groot alarm geslagen. Uit een huis aan de Dorpsstraat kwamen zo veel vlammen dat de brandweer inwoners van het dorpje opriep om ramen en deuren dicht te houden.
Gelukkig hadden de blussers ook hier het vuur snel onder controle. Het vuur sloeg niet over naar andere gebouwen en niemand raakte gewond. Wel is het huis waar de brand woedde voor een groot deel onbewoonbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.