Inwoners Zeist kunnen kiezen uit negen partijen bij verkiezingen dit jaar

ZEIST - In Zeist kan er voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar gekozen worden uit negen partijen: VVD, CDA, D66, Seyst.nu, GroenLinks, CDA, NieuwDemocratischZeist, ChristenUnie-SGP en de SP.
Uiteraard doen coalitiepartijen VVD, D66, CDA en Seyst.nu mee en dus staan er drie wethouders op de kieslijst dit jaar. Sander Jansen (wethouder Werk, Economie, Ruimte en Sport) staat voor de VVD op één. Marcel Fluitman (wethouder Zorg, Ouderen en Cultuur) trekt de kar voor het CDA en voor Seyst.nu staat Roy Luca (wethouder Verkeer, Openbare Ruimte en Dienstverlening) bovenaan de kieslijst. Wethouder Johan Varkevisser (Duurzaamheid, Jeugd, Onderwijs en Financiën) van D66 staat wel op de kieslijst, maar als lijstduwer. Lijstrekker voor die partij is Josien van Breda-Hoekstra.
Naast de huidige coalitie doen er uiteraard nog meer partijen mee. Voor GroenLinks trekt Ronald Camstra de kar. NieuwDemocratischZeist hoopt met Koos van Gemeren hoge ogen te gaan gooien en de PvdA zette Karst Schuring op nummer 1 van de kieslijst. ChristenUnie en SGP gaan samenwerken als ChristenUnie-SGP. Lijsttrekker is Wouter Catsburg van de ChristenUnie. Voor de SP belandde Annemieke Pluijgers-Zwaneveld bovenaan de lijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.