Pouw Vervoer neemt failliet busbedrijf Besseling uit Amersfoort over

AMERSFOORT/VIANEN - Het busbedrijf van het Amersfoortse Besseling maakt een doorstart. Pouw Vervoer uit Vianen neemt de wagens en medewerkers over. Besseling gaat onder dezelfde naam verder: passagiers zullen dus niets merken van de overname, aldus Pouw Vervoer.
Besseling ging twee weken geleden failliet waardoor 250 mensen op straat kwamen te staan. Voor de buschauffeurs is er nu goed nieuws. Voor de koeriersdiensten en afdeling onderhoud is de toekomst nog onduidelijk.

'BEDRIJVENDOKTER'

De familie Besseling vertelde in het televisieprogramma Opgelicht dat een 61-jarige man die zich voordeed als bedrijvendokter veel financiële schade bij het bedrijf heeft aangericht. "De belofte aan mijn schoonvader was dat hij ging investeren in zijn bedrijf", vertelde Monique Besseling. "En er is alleen maar geld uitgehaald".
De zelfbenoemde bedrijvendokter mocht aan de slag als algemeen directeur. Hij verdubbelde daarna onder meer zijn salaris en gaf grote geldbedragen uit, zonder dat duidelijk was waar dat voor nodig was. Ook reed hij op kosten van Besseling in een Porsche van 183.000 euro. In september 2017 werd hij ontslagen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van oplichting bij de politie en de FIOD.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.