Pizzakoerier Amersfoort mishandeld en beroofd, politie zoekt getuigen

VATHORST - De politie zoekt mensen die gezien hebben hoe een pizzabezorger in de Amersfoortse wijk Vathorst werd beroofd. Het slachtoffer had staan schuilen voor de regen en werd overvallen door een groep onbekende mannen.
De straatroof gebeurde gisteravond rond 19.35 uur. De bezorger had volgens de politie net een bestelling afgeleverd en parkeerde zijn scooter onder een afdakje op het plein bij de Leeghwater. Daar werd hij ineens aan zijn jas getrokken. Terwijl de overvallers hem schopten en sloegen riep er één in het Engels dat hij geld wilde hebben.
Het slachtoffer belandde gewond op de grond. De rovers gingen er met onder meer de sleutel van zijn scooter vandoor. Een van hen rende naar de Cruquius. De rest verdween in de richting van de Vrouwenpolder.
Een getuige vertelde de pizzakoerier later dat hij toen hij bij een bushalte aan de Vrouwenpolder stond de groep voorbij had zien rennen. De recherche wil graag met die man in contact komen. Ook andere getuigen worden opgeroepen om zich te melden. De politie heeft ook een signalement van twee daders verspreid.
De man die om geld schreeuwde droeg een grijze capuchon, die hij om zijn gezicht had geknoopt. Hij heeft een donkere huidskleur en onder de capuchon waren dreadlocks te zien. Ook zag het slachtoffer een man met een zwarte halflange sportjas. De andere straatrovers heeft hij niet goed in zich kunnen opnemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.