In beeld: Baarn zaagt achttien kastanjes in Rode Dorp om

BAARN - In de Baarnse wijk het Rode Dorp velt de gemeente achttien kastanjes. De bomen zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Baarn besloot vorig jaar al dat de kastanjes langs de Veldheimweg en de Marisstraat om moesten, onder meer nadat er een grote tak uit een boom was gevallen.
Voor de achttien kastanjes die vandaag en morgen worden omgezaagd komen nieuwe bomen terug. Het gaat om exemplaren die al minstens 30 tot 35 centimeter omtrek hebben. Buurtbewoners en woningcorporatie Eemland Wonen droegen daarvoor enkele duizenden euro's bij, zodat de de aanblik van de groene laan snel hersteld wordt.
Het Rode Dorp is een arbeiderswijk uit de twintigste eeuw die in de stijl van de Amsterdamse School is gebouwd. De buurt werd in 2010 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De naam van de wijk verwijst mogelijk naar de politieke kleur van de oorspronkelijke bewoners of naar de kleur van de daken.
Drie bomen overleven de kap, staat in het gemeentebesluit. Eén kastanje is gezond en twee krijgen nog een kans na een speciale behandeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.