Stille tocht in Amersfoort vanwege Turkse inval in Syrië

AMERSFOORT - In Amersfoort wordt vanavond een stille tocht gehouden voor de Syrische regio Afrin, waar momenteel oorlog woedt. In de stad wonen veel Koerdische Syriërs die familie hebben in dat gebied.
De stille tocht begint om 18.45 uur bij de Onze Lieve Vrouwetoren in het centrum van Amersfoort. De route eindigt bij het Stadhuisplein. Daar willen de organisatoren in gesprek met raadsleden.
Deelnemers aan de stille tocht worden gevraagd een kaarsje en foto's van familieleden in Afrin mee te nemen. "De stille tocht is gemeld bij de gemeente en de politie is ingelicht", schrijft organisator Carine Heinhuis op Facebook. "De tocht zal verder begeleid worden door deelnemers van de tocht die een gekleurd hesje dragen."
Turkije is de regio in Noord-Syrië binnengevallen om te strijden tegen de Koerdische vijand. Twee weken geleden was de oorlog aanleiding voor Turkse Koerden om onaangekondigd te demonstreren op Utrecht Centraal. Toen tegendemonstranten ook naar het station kwamen moest de politie ingrijpen om confrontaties te voorkomen.