Tomlow over Uithoflijn-debacle: "Lot van Hooijdonk is mevrouw Poetin"

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Volgens advocaat Bernard Tomlow treft niet de provincie, maar vooral de gemeente Utrecht blaam in het debacle rond de Uithoflijn. Het college houdt de provincie verantwoordelijk voor fikse vertraging en hogere kosten van het bouwproject, terwijl ze die zelf hebben veroorzaakt.
Wethouder Lot van Hooijdonk schreef namens tien gemeentes een brief met daarin stevige kritiek op het mobiliteitsprogramma van de provincie. Maar sommige gemeentes zouden helemaal niet op de hoogte zijn van die brief, terwijl hun naam er wel onder stond. Kort na het verschijnen van de brief stapte gedeputeerde Verbeek-Nijhof op.
Een rondgang van RTV Utrecht langs enkele gemeentes leert dat ze wel degelijk achter de kritiek op gedeputeerde Verbeek-Nijhof staan. Maar dat heeft volgens Tomlow een reden. "Zij heeft vanochtend iedereen zitten bellen. Dit is mevrouw Poetin."
Volgens Tomlow is de gemeente verantwoordelijk voor de vertraging van de Uithoflijn, omdat de bouw van het spoor bij het stationsgebied niet op tijd af is. Dat de provincie nu de extra kosten moet ophoesten vindt hij onbegrijpelijk. "Mensen uit Wijk bij Duurstede en Woerden hebben toch niets te maken met dat Utrechtse probleem?"
Vandaag vergadert de provinciale politiek over het onderwerp. Vraag is waar nu het extra geld vandaan moet komen om de Uithoflijn af te maken.
In deze tijdlijn lees je een reconstructie van de Uithoflijn-crisis.

Advocaat Bernard Tomlow haalt fors uit naar wethouder Van Hooijdonk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.