UKiest: De dag van Leusden

LEUSDEN - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat vanaf vandaag elke dag een gemeente centraal. We trapten af, vanochtend, met Leusden.
Van iedere gemeente is een aparte verkiezingspagina. De pagina van Leusden is hier te vinden. Daarop is ook een verhaal van verslaggever Kees Hoogendijk te vinden, waarin hij vertelt over de actuele thema's die daar spelen bij de verkiezingen.
De burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester, was vanavond te gast bij het radioprogramma Utrecht Komt Thuis. Op Radio M Utrecht vertelde hij over zijn gemeente en werk. Het gesprek begon over carnaval, maar ook zijn muzieksmaak werd besproken. Zo bleek dat burgemeester Bouwmeester bijvoorbeeld fan is van de muziek van Within Temptation (en carnaval vierde in een koeienpak).
Maar het ging ook over serieuzere zaken, want hoewel de burgemeester boven de partijen staat, heeft hij wel degelijk met de verkiezingen te maken. Hij vertelde bijvoorbeeld dat hij het wel belangrijk vindt om de mensen in Leusden naar de stembus te krijgen. "Ik ben verantwoordelijk voor het goed verloop van de verkiezingen, we hebben ook alle kieslijsten gekregen en dan moet ik ook zeggen dat het allemaal klopt. En ik heb een taak om de opkomst te bevorden en denk ik na over wat we kunnen doen om bijvoorbeeld meer jongeren naar de stembus te krijgen. Of hoe we het bijvoorbeeld voor mensen met een beperking makkelijker kunnen maken."
Ook zei hij dat hij hoopte meer mensen enthousiast te maken voor zijn Leusden. Helemaal omdat hij er zelf zoveel nieuws ontdekt heeft sinds hij er burgemeester is: "Ik ontdekte zo ontzettend veel bijzonderheden. Kamp Amersfoort, ligt in Leusden, de Grebbelinie, is in Leusden. Maar ook veel groen: Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug, er valt zo veel te beleven."
Ook in UVandaag ging het over de politieke situatie in Leusden. Daar waren te gast, Albert Dragt, lijsttrekker van D66 en Wim Vos, lijsttrekker van het CDA. Het fragment met de beide heren in UVandaag is boven dit artikel te bekijken.
Toni Peroni is ook in Leusden de straat op gegaan. Bekijk zijn avonturen hier!

Burgemeester Bouwmeester van Leusden te gast bij Utrecht Komt Thuis
Verslaggever Kees Hoogendijk was vanmiddag in Leusden
Verslaggever Kees Hoogendijk vanochtend bij Utrecht is Wakker
Ook in UVandaag ging het vandaag over Leusden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.