Universiteitsmuseum Utrecht stelt ingrijpende verbouwing uit

UTRECHT - Het Universiteitsmuseum in Utrecht wordt voorlopig niet gesloopt. De grootscheepse verbouwing wordt uitgesteld, omdat er van diverse kanten protest klonk toen bekend werd dat het gebouw aan de Lange Nieuwstraat mogelijk plaats zou maken voor een moderner museumpand.
De landelijke monumentenorganisatie Het Cuypersgenootschap heeft een aanvraag voor een monumentenstatus ingediend. Zolang die procedure loopt kan het Universiteitsmuseum niet verder met noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw, schrijft het museum in een verklaring. "Om het publiek niet de dupe te laten worden van deze situatie blijft het museum langer open."
Het wetenschapsmuseum benadrukt dat de verbouwing nog steeds ingepland is en dat de voorbereidingen gewoon doorgaan. Volgens het Universiteitsmuseum kan het pand de drukte niet meer aan. "Het is in 1996 gebouwd voor 25.000 bezoekers en in 2017 trok het museum meer dan 75.000 bezoekers."
Door een ingrijpende verbouwing wil het museum beter toegankelijk worden en meer ruimte maken voor tentoonstellingen en programma's. Ook moet de entree groter worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.