Slechthorende pianist geeft miniconcerten in UMC: 'Enorm dankbaar voor hulp'

UTRECHT - Het is een nachtmerrie voor iedere muzikant: het verliezen van je gehoor waardoor je geen muziek meer kunt maken. Maar wat nou als de wetenschap uitkomst kan bieden? Een pianist gaf vandaag drie miniconcerten in het UMC Utrecht uit dankbaarheid voor de artsen die hem zijn gehoor terug gaven.
Henk Wieman speelt bijna zijn hele leven al piano, heeft diverse cd's uitgebracht en is regelmatig op de klassieke radio te horen. Maar door ernstige gehoorproblemen kon hij op een gegeven moment de hoge tonen van de piano niet meer horen. "Dat is een nachtmerrie voor een muzikant", aldus Wieman.

WONDER

Ten einde raad kwam hij bij KNO-arts Stokroos, die hem adviseerde een cochleair implantaat te nemen. Dat is een soort gehoorapparaat wat door middel van een operatie in het hoofd wordt geplaatst. Het veranderde het leven van Henk. "Het is een wonder. Door dit apparaat kan ik weer muziek maken. Mijn dank is zo groot dat ik drie gratis concerten geef voor het personeel in het UMC en dokter Stokroos in het bijzonder."
Dokter Stokroos voelt zich vereerd. "Het is prachtig om te zien hoe het Henk zijn leven heeft veranderd. Daar doen we het voor!"

Muzikant met gehoorproblemen geeft een pianoconcert in het UMC

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.