Verkiezingsdebat in Amersfoort: de zin en onzin van kleine partijen

RTV Utrecht-verslaggever en discussieleider Kees Hoogendijk tijdens een eerder debat in Amersfoort.
RTV Utrecht-verslaggever en discussieleider Kees Hoogendijk tijdens een eerder debat in Amersfoort. © RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
AMERSFOORT - Kleine politieke partijen; zorgen ze voor frisse ideeën of voor versnippering? Daar gaat het over tijdens het tweede verkiezingsdebat in Amersfoort volgende week woensdag.
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart. In Amersfoort doen vier nieuwe partijen mee: DENK, Vrede & Recht, de teruggekeerde SGP en de eenpersoonslijst van journalist Gerard Chel. De lijsttrekkers van deze partijen krijgen tijdens debat de kans om op het podium uit te leggen wat hun toegevoegde waarde is.

STELLINGEN

Waarom sloten deze politici zich niet aan bij een bestaande partij? Wat zijn de gevolgen van veel kleine partijen in de gemeenteraad? RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk zal de partijen enkele stellingen voorleggen tijdens het debat.
Ook de lijsttrekkers van de tien bestaande partijen zijn uitgenodigd en krijgen de kans commentaar te leveren. Daartoe behoren ook de drie 'kleine' lokale partijen Amersfoort2014, Actief en de BPA. Hoe denken zij over versnippering binnen de gemeenteraad en een eventuele kiesdrempel?

TIJD EN PLAATS

Het tweede verkiezingsdebat is op woensdag 21 februari in het KAdECafé in Amersfoort. Het debat wordt georganiseerd door De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek aan het Eemplein en start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
Het derde en laatste debat in de reeks is het grote lijsttrekkersdebat op 14 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.