Inwoners Groenekan lijnrecht tegenover landgoedeigenaar

GROENEKAN - Inwoners van Groenekan hebben gisteren hun hart gelucht bij de Biltse gemeenteraad over de uitbreiding van een poloveld. In een extra commissievergadering is lang gesproken over de wijziging van een bestemmingsplan.
Over het landgoed De Beylevelden is ophef ontstaan in Groenekan. Eigenaar Alexander Beyleveldt wil dat landgoed uitbreiden, naar eigen zeggen met volop ruimte voor bomen en ander natuurschoon. Bewoners geloven hem niet, zij zeggen dat de uitbreiding in werkelijkheid een dekmantel is om er polo te kunnen spelen.
''Het is een grote hetze, alles wat je doet wordt verkeerd geïnterpreteerd'', zegt de landgoedeigenaar. ''Er zijn al duizenden bomen aangeplant en we voldoen aan alle eisen.'' Er zou wel polo gespeeld gaan worden, zegt Beyleveldt, maar niet op grote schaal.
Inwoner Patricia Hallers gelooft er niets van: ''Hij zegt dat er vier evenementen per jaar worden georganiseerd, maar eigenlijk krijgt hij een vergunning om onbeperkt besloten evenementen te houden.''
Met zo'n 400 handtekeningen in een petitie hopen de inwoners de komst van een grote entree en nieuwe gebouwen tegen te kunnen houden. Beyleveldt verwacht ondanks de weerstand dat de uitbreiding door de gemeente wordt goedgekeurd.
De raad stemt hier volgende week donderdag over.

Inwoners Groenekan lijnrecht tegenover landgoedeigenaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.