Inbrekersbende uit Nieuwegein gaat cel in

ZEIST - Vier leden van een Nieuwegeinse inbrekersbende moeten de cel in voor een reeks inbraken in de regio. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald.
De twee zussen, een moeder en haar zoon pleegden een hele reeks inbraken in Amersfoort, Zeist, Huis ter Heide en Soest. Ook waren ze actief in Friesland, Groningen en Noord-Holland.
Brenda G. is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. Zus Anna G. heeft een celstraf van 22 maanden gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Moeder Jagoda M. is 22 maanden waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd. Leonardo J., de vierde verdachte, moet voor een half jaar de cel in. De tijd die de inbrekers in voorarrest hebben gezeten wordt van hun straffen afgetrokken.
De bendeleden moeten ook duizenden euro's vergoeding betalen, voor zowel materiële als immateriële schade.

FLIPPEREN

Bij de inbraken gebruikte het viertal steeds dezelfde methode. Ze belden aan bij seniorenwoningen met een bos bloemen in hun armen. Als er niet werd opengedaan, flipperden ze met een stukje kunststof de deur open. Ook werden er valse sleutels gebruikt. Bij de inbraken zijn vooral flinke geldbedragen en sieraden gestolen.
Uiteindelijk liepen de Nieuwegeiners in augustus 2017 tegen de lamp na de diefstal van een bos bloemen in Bunnik. Ze werden kort daarna door de politie aangehouden in Huis ter Heide en aan de inbraken gelinkt. Ook zijn de vier herkend op bewakingsbeelden.