'Raad belooft oneerlijke concurrentie Tivoli voor horeca te bekijken'

UTRECHT - De VVD in Utrecht gaat onderzoeken hoe de commerciële horeca losgekoppeld kan worden van de stichting Tivoli. Volgens Konklijke Horeca Nederland (KHN) heeft lijsttrekker Dimitri Gilissen dat toegezegd tijdens een door de organisatie georganiseerd debat in Utrecht.
De lijstaanvoerders van het CDA, D66 en de PvdA schaarden zich achter de toezegging van Gilissen. KHN is daar blij mee. De brancheorganisatie vindt het onterecht dat Tivoli Vredenburg cultuursubsidie ook voor de horeca in het pand gebruikt.
Tijdens de bijeenkomst in café Van Wegen werd ook gesproken over de vraag of er nog ruimte is voor uitbreiding van horeca in de binnenstad. GroenLinks wil niet dat de binnenstad 'op slot gaat', maar dat er wel eerst een plan van aanpak moet komen om overlast in de stad te voorkomen. VVD en D66 willen ruimte geven aan nieuwe horeca. Het CDA vindt dat er vooral moet worden gekeken naar meer mogelijkheden voor bestaande horeca.
Aanwezige horecaondernemers betoogden dat het niet terecht is dat ze altijd de schuld krijgen van overlast in de stad. Die heeft ook heel andere oorzaken, zeiden zij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.