Explosief Nieuwegein meegenomen voor onderzoek, straat weer vrijgegeven

NIEUWEGEIN - De politie heeft vanochtend onderzoek gedaan naar een gevonden explosief bij een woning aan de Beatrixstraat in Nieuwegein. Het betreft het huis dat vorige week nog werd beschoten.
Het explosief werd rond 05.00 uur gevonden. "Vanmorgen kregen we een melding dat er een explosief gevonden zou zijn. Dat was voor ons reden om de straat af te zetten en uitgebreid onderzoek te doen", zei politiewoordvoerder Martin de Wit eerder vanochtend.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam ter plaatse voor onderzoek naar het explosief. Volgens omstanders zou het om een handgranaat zijn gegaan. Het explosief is inmiddels meegenomen en de straat is weer vrijgegeven.

EVACUATIE

Een aantal bewoners moest vanochtend vroeg hun woning uit vanwege de vondst. Zij kunnen nu geen kant op, omdat ze ook niet bij hun auto kunnen. "Vanochtend stapte ik om zes uur de deur uit. Direct kwamen er agenten naar me toe dat ik me moest melden bij de collega's. Ik mocht niet meer terug", vertelt een bewoner.
In de buurt is ook een school aanwezig, die bleef enige tijd gesloten. Docenten konden het schoolgebouw vanochtend niet in, meldde verslaggever Robert Jan Booij eerder vanochtend. "Wij kwamen hier aan en we zagen linten", vertelde een docente. "We wachten af, maar niemand kan er in."
Rond 08.30 uur mochten docenten en kinderen het gebouw weer in. De schoolleiding heeft de GGD ingeschakeld. Medewerkers komen met de kinderen praten. "Ze krijgen er altijd iets van mee", aldus een medewerker van de school.

VEILIGHEID SCHOOL

Directeur Roelof Kremer van de school laat desgevraagd aan RTV Utrecht weten zich in te spannen voor de veiligheid van de leerlingen. "We proberen de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen, daarover hebben we goed contact met politie en de burgemeester."
Onder medewerkers van de school gaan inmiddels geluiden op dat de bewoner van het betreffende huis beter liever uit de straat zien vertrekken.

VERHOOR

De drie bewoners van het huis waar het explosief werd gevonden, zijn meegenomen voor verhoor. Het gaat om een vader, moeder en dochter. De politie benadrukt dat het niet om een aanhouding gaat, meldt verslaggever
die ter plaatse is.
Aan de voorgevel van de betreffende woning hangen twee kleine camera's. Ook zijn alle ramen afgeschermd met rolluiken.
Bewoners die behoefte hebben om na te praten of in contact willen komen met de politie, konden vanochtend om 10.00 uur terecht in Fort Vreeswijk.

Explosief aangetroffen in straat Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.