Beschoten huis in Nieuwegein gesloten na vondst handgranaten

NIEUWEGEIN - Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein heeft een huurwoning aan de Beatrixstraat 12 in Vreeswijk per direct gesloten. Vandaag zijn er twee handgranaten gevonden in de buurt van het huis. Vorige week werd het pand zeker vijftien keer beschoten, vermoedelijk met een machinegeweer.
Het huis, waarin een gezin woont, heeft vaak dichte rolluiken voor de ramen en camera aan de voorgevel. Mogelijk is er sprake van gerichte bedreigingen aan een bewoner. De burgemeester, die vanmiddag ook ter plaatse was, wil de veiligheid waarborgen en nieuwe incidenten voorkomen met de sluiting van het pand.

DRIE MAANDEN

De bewoners moeten voor drie maanden het huis uit en moeten zelf op zoek naar onderdak. Of zij hierna weer mogen terugkeren is nog niet duidelijk. "Het is in elk geval duidelijk dat zij iets aantrekken dat niet goed is, aldus Backhuijs.

HANDGRANATEN

Het eerste explosief werd vanmorgen voor het huis gevonden en opgeruimd door de EOD. Vanmiddag werd nog een explosief gevonden in de Beatrixstraat. Het voorwerp viel op de grond toen de man des huizes van nummer 12 in zijn auto stapte. De EOD kwam terug om het explosief op te ruimen. De politie bevestigt dat het om
gaat.
De omgeving was langdurig afgezet voor onderzoek, net als vanmorgen. Mensen die in het afgezette gebied wonen, moesten binnen blijven. Kinderen en leerkrachten van de nabijgelegen Willem Alexanderschool werd opnieuw geëvacueerd en bus moesten worden omgeleid. Verslaggever Anita Sara Nederlof was in de Beatrixstraat. Ze deed vanmiddag onder meer verslag op Facebook.

SCHOTEN

Vorige week was het ook al onrustig in de Beatrixstraat. Toen werd het huis op nummer 12 meerdere keren
. Er waren mensen binnen, maar niemand raakte gewond.
In het pand woont een gezin. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en de vondst van de explosieven. Over de achtergrond van de bewoners wil de politie niets zeggen. Er is nog niemand opgepakt.
De politie heeft vanmorgen om 10.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden.

"Gevaar voor bewoners en buurt doorslaggevend"
"Complimenten voor de school"
Nieuwegein geschokt: handgranaten op straat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.