The A-team's Murdock komt naar Utrecht

UTRECHT - De Amerikaanse acteur Dwight Schultz, beter bekend als 'Murdock' uit de hitserie The A-Team, is speciale gast op het evenement Heroes Dutch Comic Con in de Utrechtse Jaarbeurs. Hij zal zowel op zaterdag 31 maart als op zondag 1 april aanwezig zijn.
De inmiddels 70-jarige Schultz was al eens eerder in Nederland. In 1984, op het hoogtepunt van de The A-Team-hype, stonden ruim 20.000 fans op het vliegveld om hem en zijn collega's Dirk Benedict ('Face'), Mr. T ('B.A. Baracus') te verwelkomen.
Als teken van zijn dankbaarheid schonk Schultz zijn denkbeeldige hond Billy aan de inwoners van Nederland. Een beetje vreemd, maar het paste bij de rol die hij moest vertolken. Captain 'Howling Mad' Murdock was immers de gek verklaarde piloot van The A-Team, al bleek vaak dat hij zich gestoorder voordeed dan hij was. Een van Murdock's vaste uitspraken was: "If it has wings, I can fly it" ("als het vleugels heeft, kan ik het laten vliegen").
Schultz speelde in meer series en films. In Star Trek was hij bijvoorbeeld Luitenant Reginald Endicott Barclay III. In 2010 kwam er een The A-Team-film uit. Murdock werd toen gespeeld door Sharlto Copley.
Comic Con is een populair evenement voor liefhebbers van onder meer strips, tv-series en superhelden.