RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UKiest: De dag van Bunnik

1/3
BUNNIK -

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat sinds begin deze week elke dag een gemeente centraal. Vandaag was het de beurt aan Bunnik.

In Utrecht Komt Thuis op Radio M Utrecht had Maya Eksteen een gesprek met niemand minder dan de waarnemend burgemeester Roland van Schelven. Ze hadden het onder meer over z'n boot, pensioen, leraarschap en zijn rol bij de verkiezingen.

Van Schelven vertelde grappend dat hij hoopt zo kort mogelijk burgemeester van Bunnik te zijn, want er moet immers een nieuwe burgemeester komen. "Er wordt een profielschets gemaakt en onder de bevolking is een enquête uitgezet waarin ze kunnen aangeven wat voor burgemeester ze willen. En Bunnik wil graag regionaal actief zijn en daarom worden ook de burgemeesters van omliggende gemeentes naar hun mening gevraagd."

De burgemeester mocht ook nog een verzoekplaatje indienen. Hij koos voor een Duitse zangeres, Hildegard Knef, met het nummer 'Ich Hab' Noch Einen Koffer In Berlin'.


UVANDAAG

In UVandaag waren twee dames te gast. Erika Spil van P21 (combinatie van de PvdA en GroenLinks) en Leny Visser van het CDA. Het ging uitgebreid over woningbouw, want in Bunnik zijn extra huizen nodig. Maar waar moeten die huizen komen? In het groen of toch de hoogte in, in de dorpen? De twee vrouwen hadden er een uitgebreid gesprek over. De uitzending van UVandaag is boven dit bericht te bekijken.

Van iedere gemeente is een aparte verkiezingspagina. De pagina van Bunnik is hier te vinden. Daar staat ook een filmpje bij van Toni Peroni, hij ging ook in Bunnik de straat op.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -