"Pak huisjesmelker Gloriantdreef opnieuw aan"

UTRECHT - Opnieuw is er sprake van misstanden in een huurwoning aan Gloriantdreef in Overvecht. Dat meldt het CDA in Utrecht. De partij heeft klachten binnengekregen dat het pand van de beruchte huisbaas Marcel van Hooijdonk brandonveilig is.
Raadslid Bert-Jan Brussaard heeft het college vragen gesteld. Het stadsbestuur heeft daarop laten weten dat er al heel veel handhavingsacties hebben plaatsgevonden, maar dat er vrijdag een inspectie zal volgen om de laatste overtredingen te constateren.
In het pand was al eerder sprake van brandonveiligheid, maar er werden ook diverse andere overtredingen geconstateerd, zoals overbewoning en illegale kamerverhuur. Brussaard: "Voortdurend is het mis in het pand aan de Gloriantdreef. De bewoners lopen daardoor gevaar. Het college moet er bovenop zitten om deze situatie te beëindigen."
Volgens het CDA heeft de huisbaas nu brandwerende deuren in de woning laten verwijderen. De deuren moesten van de gemeente worden verplaatst omdat ze niet conform vergunning waren aangebracht. "In de tussentijd van een week was er sprake van een brandonveilige situatie voor de bewoners. Ook nu de deuren inmiddels zijn geplaatst, werken de brandalarmen niet. Ook is er al weken geen slot op de buitendeur van het pand, terwijl de bewoners dat herhaaldelijk hebben aangekaart."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.