Schaatsfan Zeist bouwt eigen woning om tot schaatshuis

ZEIST - In Zeist gaat het schaatsfestijn tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea dit jaar niet onopgemerkt voorbij. De woning van Anita van Ravenswaay is omgebouwd tot een heus schaatshuis.
"Ik probeer de gezelligheid te creeëren van de tijd van Kees Verkerk en Ard Schenk", vertelt Anita. "In die tijd hadden wij het huis altijd versierd en allerlei hapjes op tafel. Dan kwamen er mensen binnen en dan zaten we met de krant rondetijden op te schrijven. Dan was het feest!"
Donderdag is daarom ook een spannende middag in de Sniplaan. Vanmiddag komen zowel Sven Kramer als Jorrit Bergsma uit op de tien kilometer en daarom heeft Anita meerdere vrienden over de vloer. Ze hoopt dat Sven Kramer een gouden medaille wint.

DECEPTIE

"Als er een de snelste en beste ter wereld is, dan is het Sven. Hij hoort goud te verdienen vandaag." Maar ook Jorrit Bergsma steunt ze. Maar wat een feest met een gouden randje moest worden, eindigt helaas in een deceptie. Kramer wordt slechts zesde.
"Ik snap het niet, op elke 10 kilometer wint hij, maar nu...", zegt Anita teleurgesteld. "Het is nog steeds voor mij de beste schaatser ter wereld, maar dit begrijp ik niet."
Sven Kramer kan zondag nog goud pakken tijdens de ploegenachtervolging. Tot die tijd blijft het Olympisch vuur in de voortuin van Anita branden.

Huis in Zeist omgebouwd tot walhalla voor schaatsfans

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.