Jumbo in Wijk bij Duurstede bijna weer open na plofkraak

© Jumbo Wijk bij Duurstede
WIJK BIJ DUURSTEDE - De Jumbo in Wijk bij Duurstede die drie weken geleden zwaarbeschadigd raakte bij een plofkraak, gaat dit weekend weer open. Ook de naastgelegen slijterij kan de deuren weer openen.
De supermarkt raakte op 27 januari zwaarbeschadigd bij het opblazen van een pinautomaat in de winkel. De voorgevel werd weggeblazen en het pand raakte door de klap ontzet. Ook in de winkel was de ravage enorm.

SCHADE

"Het zag eruit alsof de wereld aan het vergaan was", herinnert Theo van Beek zich. "De voorpui lag 100 meter over de straat verspreid. Als je dan binnenkwam, zakte de moed in je schoenen."
De plofkraak richtte zelfs achter in de winkel schade aan. "De explosie was links voor in de winkel en zelfs rechts achter in de winkel zijn door de luchtdruk de ruiten van de koelingen kapotgegaan."

NIET GEMOTIVEERD

Het duurde even voordat Van Beek de motivatie weer kon vinden om verder te gaan. "Drie weken geleden dacht ik: ik ben er klaar mee. Ik had niet de motivatie om weer te starten, maar dan komen de bouwtekeningen weer op tafel en maken mensen je weer enthousiast. Dan pak je de draad weer op en ga je er weer voor.
De verzekering werkt volgens Van Beek goed mee. "Er worden voorschotten verleend, want de inkomsten staan drie weken stil en de uitgaven gaan volop door. Maar hoe de afwikkeling gaat lopen, is nog even afwachten."

DOORWERKEN

Beide winkels zijn nu weer druk bezig om alle vakken weer gevuld te krijgen. Met man en macht wordt er tot in de late uurtjes doorgewerkt om de winkel weer op orde te krijgen.
"We zijn gelukkig een heel eind op weg, maar we zijn nog niet klaar", zegt Van Beek. Morgen moeten de deuren weer open gaan.
De daders van de plofkraak zijn nog niet gepakt.

Verwoeste supermarkt Wijk bij Duurstede weer open na plofkraak