Kandidaat-raadsleden De Bilt en Utrecht gaan eten bij plaatsgenoten

DE BILT/UTRECHT - Kandidaat-raadsleden uit De Bilt en Utrecht gaan de komende dagen op bezoek bij inwoners van hun gemeente. Zij blijven eten en maken op die manier kennis met de inwoners van hun gemeente. Tegelijk leren mensen hun politici weer beter kennen.
"Het is de ultieme kans om een keer écht in gesprek te gaan met een politicus uit je eigen plaats", zegt coördinator Annelies Kastein van de Stichting Eet Mee! Dit is een organisatie die mensen met verschillende leeftijden en achtergronden met elkaar in contact brengt via etentjes bij mensen thuis.
"Vaak zijn er mensen die zeggen: ik begrijp niet goed waarom er bepaalde keuzes worden gemaakt. Of ze hebben zelf ideeën over hoe het anders zou kunnen. Vaak kom je politici in zaaltjes of op straat tegen, maar als iemand kom eten, kun je een echt gesprek voeren. De beste gesprekken ontstaan aan tafel."

VERRASSING

Welk kandidaat-raadslid er bij wie komt, is een verrassing. "Maar je kunt wel aangeven met wie je echt niet aan tafel wil. Als je een voorkeur hebt, kijken we wat er mogelijk is. Maar dan moet er wel iemand zijn van die partij die zich heeft opgegeven."
In Utrecht doen onder meer D66, CDA en GroenLinks mee aan de bezoekjes, in De Bilt hebben alle partijen zich aangemeld. Aanmelden kan nog steeds via EetMee.nl.