Potloodventer teistert Bilthoven: "Maak een foto van hem"

BILTHOVEN/GROENEKAN - In Bilthoven en Groenekan is al maandenlang een potloodventer actief. De man wordt vooral gezien in en rond het Leyensebos. De politie roept mensen op een foto van hem te maken.
Bij de politie zijn al veel meldingen binnengekomen van de schennispleger. Maar het is agenten nog niet gelukt hem te pakken. Ook zijn identiteit is nog onduidelijk.

LASTIG TE PAKKEN

De politie schrijft. "Lastige factoren voor de opsporing vormden diverse locaties in een bosrijk gebied, de verschillende dagen en tijdstippen wanneer de potloodventer actief was, het uiteenlopende signalement en dat meldingen soms pas na enkele dagen werden doorgegeven aan politie."
Om de pakkans te vergroten roept de politie nu op om 1-1-2 te bellen als iemand de potloodventer ziet. "En maak indien mogelijk maak een foto met uw mobiele telefoon. Daarbij geldt dat de eigen veiligheid niet in geding moet zijn."

SIGNALEMENT

Het signalement van de potloodventer is als volgt: hij is vermoedelijk tussen de 15 en 30 jaar oud, heeft een gezet postuur en hij heeft een getinte huid en kort, krullend donker haar. Verder spreekt hij accentloos Nederlands.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.