Margreet in Overvecht: de Zorgzusters

UTRECHT - Vijf jaar geleden ontmoette de Overvechtse Hamida een aantal andere jonge moeders. Allemaal vrouwen uit de wijk die tot voor kort werkten, maar nu thuis zaten bij de kinderen. Hun handen jeukten: er was veel aan de hand in de wijk, van eenzame ouderen tot armoede. Zouden ze daar met al hun kwaliteiten niet iets voor kunnen doen? "Goed om je buren te helpen, fijn om weer aan de slag te gaan", aldus de vrouwen. En zo waren 'De Zorgzusters' geboren.
Tegenwoordig zijn er 26 zusters met veel verschillende nationaliteiten: van Marokkaans tot Nederlands, van Hindoestaans tot Somalisch. Ze hebben allemaal verschillende roots, maar voelen zich toch écht zusters. "Ik zou niet meer zonder ze kunnen", vertelt Kadisha. Een kleine twee jaar is ze nu Zorgzuster en, zegt ze serieus: "Het brengt heel veel gezelligheid en bovendien vrede in mijn hart." Kadisah heeft een druk gezin met vijf kinderen tussen de 5 en 26 jaar oud en toch vindt ze het belangrijk hard te werken voor de Zorgzusters. "Misschien wel juist als je veel tijd doorbrengt met je gezin, is het belangrijk ook tijd voor jezelf en een ander in te ruimen."
Wat de dames zoal doen? Van een winterjassenactie tot voedselpakketten voor gezinnen die tijdelijk in een slechte financiële situatie zitten, van koken voor verpleeghuisbewoners in Rosendael tot ziekenbezoek en hand- en spandiensten voor ouderen. "Waar de nood het hoogst is, zijn wij", vertelt oprichtster Hamida. "We helpen niet zomaar hoor, we laten ons adviseren door de buurtteams in de wijk. Zij kunnen echt goed zien waar steun nodig is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.