Eigenaar in tranen om sluiting kringloopwinkel De Waarde

UTRECHT - Een leuk tweedehands koopje scoren is voor bezoekers van kringloopwinkel De Waarde binnenkort verleden tijd. De winkel gaat sluiten omdat er een hotel komt in het pand aan de Helling. Het vinden van een nieuwe locatie gaat moeizaam en de eigenaar zit met de handen in het haar.
Voor eigenaar Herman Punt is De Waarde meer dan alleen een kringloopwinkel. Er zijn meer dan vijftig vrijwilligers actief, onder wie ex-gevangenen en mensen met een uitkering. Hij wil deze mensen graag een kans bieden. "Onze vrijwilligers zijn echt van toegevoegde waarde voor onze winkel. Ze krijgen zelfvertrouwen en bloeien helemaal op", zegt Herman Punt. "Het gaat me helemaal niet om het spullen verkopen, maar om de mensen die hier werken."
Het vinden van een nieuwe pand is niet zo makkelijk omdat veel locaties onbetaalbaar zijn. Herman heeft al tientallen locaties bezocht. Herman: "Ze vragen soms 225 euro per vierkante meter. Dat kan ik niet betalen."

SLAPELOZE NACHTEN

De gedwongen verhuizing gaat Herman niet in de koude kleren zitten. Herman: "De kringloopwinkel is ook een ontmoetingsplek voor klanten. Er komen hier dagelijks 600 bezoekers langs. Ze komen hier niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een praatje en een kopje koffie. Ook de vrijwilligers die hier werken hebben een dagbesteding. Ik ben bang dat als ik straks verhuis ik veel vrijwilligers ga verliezen."
Over twee weken moet Herman zijn pand defenitief verlaten om plaats te maken voor een hotel. Als hij tegen die tijd nog geen pand heeft gevonden gaat hij zijn spullen tijdelijk opslaan.

Eigenaar in tranen om sluiting kringloopwinkel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.