OM wil celstraf voor frauderende penningmeester SV Houten

HOUTEN/UTRECHT - De frauderende penningmeester van SV Houten heeft vandaag een celstraf van een jaar tegen zich horen eisen. Hans van der T. verdonkeremaande grote bedragen van zijn club en zijn werkgever, het Utrechtse datadienstenbedrijf A2SP.
De officier van justitie acht bewezen dat Van der T. namens SV Houten een valse factuur van 18.000 euro naar de Rabobank heeft gestuurd. Als boekhouder van A2SP heeft hij in een paar jaar tijd in totaal zo'n 170.000 euro weggesluisd naar zijn eigen rekeningen.
"Alle handelingen met betrekking tot de financiële betalingen lagen bij verdachte", aldus de officier. "Hij zorgde voor de verwerking in het grootboek, zette de betalingen klaar in het boekhoudsysteem, zette vervolgens de overboekingen klaar in het bankpakket, leverde het overzicht aan de directeur die alleen nog accordeerde, en verwerkte de gedane betalingen vervolgens weer in het boekhoudsysteem."
Het Openbaar Ministerie neemt het de man kwalijk dat hij zijn positie als penningmeester heeft misbruikt. "Het vertrouwen is grof geschonden. Het gaat om enorme bedragen. Ook op de zitting blijft hij bij zijn ontkennende houding. Hij wijst naar anderen en neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn eigen gedragingen."
Van der T. kampte met schulden, mede door een eerdere veroordeling in 2014. Gezien het lange tijdverloop van de zaak heeft de officier de eis gematigd tot 12 maanden. Naast de celstraf hangt de man een vordering van 170.000 euro boven het hoofd.
De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.