Gemeente Utrecht scoort goed qua werk, Houten nét een stukje beter

UTRECHT/HOUTEN - Van de vier grootste gemeentes van Nederland scoort Utrecht het beste op het gebied van de arbeidsdeelname. Zo'n 70,5 procent van de Utrechters tussen de 15 en 75 jaar heeft een baan. De gemeente laat daarmee Amsterdam, Rotterdam en Den Haag achter zich. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Houten doet het nog beter dan Utrecht. Daar had in 2017 meer dan 73 procent van de mensen een baan. De gemeente Urk scoorde, net als in 2016, het beste van heel Nederland. In het vissersdorp werkt bijna driekwart van de mensen. Dit in vergelijking met de gemeente met procentueel gezien het minste aantal werkenden: het Limburgse Vaals (52,6 procent).
De hele provincie Utrecht doet het relatief goed als het gaan om werk. In het gebied heeft 69 procent van de totale bevolking tussen de 15 en 75 jaar een baan. De regio staat daarmee in de landelijke top 3. Voor heel Nederland had 66,7 procent van de mensen tussen de 15 en 75 jaar in 2017 een baan.
Volgens het CBS is de arbeidsdeelname in het land nog niet op het niveau van 2008, voor de crisis. Toen bijna 68 procent van de mensen een baan.