Leerlingen Kalsbeek College Woerden beste bij provinciale debatwedstrijd

Scholieren Kalsbeek College Woerden winnen debatwedstrijd
Scholieren Kalsbeek College Woerden winnen debatwedstrijd © Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De scholieren van het Kalsbeek College in Woerden zijn de beste debaters van de provincie. De leerlingen wonnen gisteren de debatwedstrijd Op Weg naar het Lagerhuis in het provinciehuis. Het Ichthus College Veenendaal eindigde als tweede.
In de Statenzaal van het provinciehuis gingen 20 scholen uit de provincie de verbale strijd met elkaar aan. Om te bepalen wie dat het beste deed, werd door een jury onder meer gekeken naar de onderbouwing van argumenten, lichaamstaal en het gebruik van humor.
Na vier rondes bleven het Kalsbeek College en het Ichthus College Veenendaal over. Het Ichthus had een betere onderbouwing van de argumenten, maar de scholieren uit Woerden kwamen als winnaar uit de bus omdat ze goed samenwerkten en meer humor gebruikten.
Sarah Akoloum van het Anna van Rijn College in Nieuwegein won de wedstrijd voor beste speech. Bij deze zogenoemde V-rede moesten individuele kandidaten tweeënhalve minuut speechen over zaken als social media, het aanranden van vrouwen en onderwijs voor kinderen. Akoloum gaat samen met de leerlingen van het Kalsbeek College door naar de landelijke rondes.
De finale van het landelijke gedeelte van de debatwedstrijd wordt uitgezonden op NPO2. De winnaars van de debat- en de speechwedstrijd mogen een bezoekje brengen aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.