Motorclub overweegt juridische stappen vanwege motorverbod op Lekdijk

LOPIK - De belangenvereniging voor motorrijders laat een motorverbod op de Lekdijk bij Lopik niet over zijn kant gaan. Motorrijdersactiegroep MAG zegt juridische stappen te overwegen. Ook willen de motorliefhebbers mogelijk een protestrit houden.
De gemeente Lopik besloot deze week om een gedeelte van de Lekdijk in de weekenden tot verboden gebied voor motoren te verklaren. Dat verbod gaat op 1 maart in en is dan tot en met 1 november van kracht.
De Lekdijk bij Lopik is vooral in de zomer erg populair onder motorrijders. Maar volgens het brein achter het motorverbod, wethouder Gerrit Spelt van het CDA, zorgen de motoren voor overlast bij omwonenden.
Zondag gaan de leden van MAG vergaderen. Daarna hopen ze meer duidelijkheid te hebben over wat voor vorm de juridische stappen en protestacties zullen aannemen.

RECHTSZAAK

Dit is niet de eerste keer dat er een dijkverbod voor motoren wordt ingesteld. Lopik sloot de wegen in 2017 al eens bij wijze van proef. Ook de Gelderse gemeente Lingewaard verbande motoren op de dijken. De MAG en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging hebben toen een rechtszaak aangespannen om dat verbod van tafel te krijgen. De uitspraak in die zaak wordt over 3 weken verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.