Motorrijders stappen naar de rechter vanwege rijverbod Lekdijk

LOPIK - Motorrijdersactiegroep MAG stapt naar de rechter. Ook gaat de belangenorganisatie protestritten organiseren tegen het besluit van de gemeente Lopik om een gedeelte van de Lekdijk in de weekenden tot verboden gebied voor motoren te verklaren.
Met de gang naar de rechter hopen de motorrijders dat ze voortaan hetzelfde worden behandeld als ander gemotoriseerd verkeer. "Wij worden niet als gelijkswaardig gezien. Houd de Lekdijk open of sluit het af, maar dan voor iedereen - en niet alleen voor ons als motorrijders", motiveert Michiel Buitenwerf van MAG het besluit.
Volgens wethouder Gerrit Spelt van het CDA zorgen de motoren voor overlast bij omwonenden. Buitenwerf: "Maar als er overlast is: ga dan handhaven en haal de rotte appels eruit."
Het is niet voor het eerst dat de belangenorganisatie naar de rechter stapt. De Gelderse gemeente Lingewaard verbande motoren op de dijken al eerder. De MAG en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging spanden gezamenlijk een rechtszaak aan, over twee weken verwachten zij de uitspraak van de rechter.

PROTESTRIT

De actiegroep is verder van plan een protestrit te organiseren. Deze rit gaat over de Lekdijk, door Lopik heen. Vanaf 1 maart zijn motoren niet meer welkom in de weekenden. "Waarschijnlijk gaan we dat weekend direct een protestrit doen, maar het zou ook zomaar kunnen dat het een verrassingsrit wordt. Dat gaan we bespreken met onze achterban", aldus Buitenwerf.
Het verbod gaat op 1 maart in en is dan tot en met 1 november van kracht.

Michiel Buitenwerf: 'We willen gelijkwaardig behandeld worden.'
Motorrijders stappen naar de rechter vanwege rijverbod Lekdijk