Schaatsfans opgelet: Siberische vrieskou komt eraan

PROVINCIE UTRECHT - De schaatsen kunnen weer uit het vet! De rest van de maand februari daalt de temperatuur enorm en op kleine meertjes en sloten wordt het ijs waarschijnlijk dik genoeg.
RTV Utrecht-weerman Arie Verrips is erg positief over de schaatskansen. "Het is zelfs bepaald niet uitgesloten dat er nog een paar dagen zijn dat de temperatuur overdag maar nauwelijks boven het vriespunt uit komt."
De komende dagen komt koude Siberische lucht ons land binnen. Verrips: "Tijdens het laatste februariweekeinde komt de temperatuur in ons land dan nauwelijks boven nul en vriest het 's nachts licht tot matig." Het wordt vooral komend weekend en de twee dagen daarna koud.
Slecht nieuws voor de schaatskansen is dat de zon overdag fel lijkt te schijnen. Zonnestralen zorgen ervoor dat het ijs sneller smelt dan normaal.
Twee weken geleden werd op sommige plekken in de provincie ook al geschaatst. In Doorn en Veenendaal gingen kunstijsbaantjes open en in Leersum en Lage Vuursche betraden schaatsers zelfs natuurijs.