Rechtbank: meer onderzoek naar neksteker Uithof nodig

© Maarten Hartman
UTRECHT - De rechtbank Midden-Nederland gaat opnieuw onderzoek laten doen naar de steekpartij op de Uithof in Utrecht, eind augustus vorig jaar. Vandaag zou de rechter uitspraak doen, maar volgens de rechtbank is er nog niet genoeg bekend over de psychische staat van de verdachte.
De rechtbank oordeelde vandaag al wel dat de man zich toen schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag en dat hij door zijn psychotische waanideeën volledig ontoerekeningsvatbaar is.
Uit onderzoek blijkt dat de man last heeft van waanideeën. Hij hoort voortdurend stemmen en dacht dat er over hem werd geroddeld of dat hij werd gepest. De deskundigen adviseren tbs met dwangverpleging, onder andere omdat de verdachte geen ziektebesef heeft en zijn medicijnen niet neemt.
Uit recentere stukken blijkt echter dat hier verandering in is gekomen en ook dat de man zijn medicijnen nu wel neemt. De deskundigen hebben dit niet kunnen meewegen in hun advies. De rechtbank heropent het onderzoek, op verzoek van de advocaat van de verdachte, zodat er een aanvullende rapportage kan worden gemaakt. Daarom wordt er op een later moment een nieuwe zitting ingepland. Volgens een persrechter 'om te kijken of je met minder toekomt'. De verdachte blijft tot die tijd vastzitten.
Er was op de bewuste avond, op 26 augustus, een feestje aan de gang bij de overbuurvrouw van de verdachte (28) in studentencomplex Casa Confetti. De verdachte stak uit het niets een 31-jarige bezoeker uit Breda een aantal keren in zijn nek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.