Parkeerruzie loopt hoog op, boze buurman blokkeert ingang Baarnsch Lyceum

© Caspar Huurdeman
BAARN - Een al jaren voortslepend conflict tussen manegehouder Jos Zonneveld en Het Baarnsch Lyceum heeft vanochtend een nieuwe climax bereikt. De buurman heeft één van de ingangen van de middelbare school afgesloten met vijf grote grasbalen.
Leerlingen moesten daardoor de andere ingang zo'n tweehonderd meter verderop gebruiken. "Ik moet af en toe van me afbijten", verklaart Zonneveld zijn actie. "Ik doe dit liever niet, maar ik word niet serieus genomen."

KWESTIE

De manegehouder baalt dat sommige ouders van scholieren hun auto neerzetten op zijn parkeerterrein. De parkeerplekken van Zonneveld zijn dichterbij de school dan de hoofdingang waar ouders eigenlijk naartoe moeten rijden. "Ik heb dat al meerdere keren aangekaart bij de school de afgelopen jaren, maar ze zeggen dat het mijn eigen probleem is."
Baarnsch Lyceum-rector Henk van Ommen begrijpt de frustratie van zijn overbuurman. "Het is heel vervelend, dat snappen wij ook. Ik doe indringende verzoeken aan ouders om op ons eigen terrein te parkeren. Maar het zijn er geen honderden per dag. Hoogstens vijf of tien per ochtend."

VERANTWOORDELIJKHEID

Ook vindt Van Ommen dat het niet zijn fout is als ouders van zijn leerlingen 'foutparkeren'. "Als Albert Heijn-klanten op het terrein van de Jumbo parkeren, kan je daar de Albert Heijn ook niet verantwoordelijk voor houden."
Volgens de school heeft de boze buurman al vaker de scholieren-ingang op slot gedaan met een ketting. Het is nu de eerste keer dat hij dat doet met grasbalen. "Ik ga er niet meteen een halszaak van maken", zegt Van Ommen. "Ik heb de gemeente gevraagd te bemiddelen. Zonder bemiddeling komen we er niet uit denk ik."
Zonneveld zegt dat hij al eerder heeft aangeklopt bij de gemeente, maar dat hij toen niet geholpen werd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.