Lange files door ongelukken op snelwegen in Midden-Nederland

© RTV Utrecht / Sabine van der Giessen
PROVINCIE UTRECHT - Ongelukken zorgden vanmorgen voor lange files in Midden-Nederland.
Op de A28 van Amersfoort naar Utrecht botsten vijf voertuigen bij Soesterberg. Tussen Nijkerk en Leusden stond op het dieptepunt 13 kilometer file stilstaand verkeer. Op de A28 bij Leusden gebeurde later in de ochtend nog een ongeluk. Een auto belandde op zijn kant. Ook dit leidde weer tot files.
Op de A2 waren tussen Abcoude en knooppunt Holendrecht drie rijstroken dicht in verband met een ongeval met drie auto's. Dit zorgde voor veel vertraging.
Verder gebeurde op de A27 een ongeluk bij Eemnes. Rond 08.20 uur stond er nog altijd 9 kilometer file vanuit Almere. De ANWB sprak van een 'bizarre' vertraging van 100 minuten. Op de A1 stond 18 kilometer file richting Amsterdam tussen Voorthuizen en Eembrugge. Dit leidde tot ruim een uur vertraging.
In Noord-Holland waren vanmorgen ook nog eens de spitsstroken dicht door een technische storing bij Rijkswaterstaat. De camera's werkten niet en daarom werden uit voorzorg alle spitsstroken afgekruist. De storing was rond 08.20 uur verholpen, maar leidde tot lange files. "Je zult het niet geloven, maar door de storing aan de camera's boven de spitsstroken staat het hier op de A1 > Amsterdam al vast vanaf knooppunt Hoevelaken", twitterde de VerkeersInformatieDienst.