Kat komt terug naar Utrechts homocafé

UTRECHT - "STOP DE PERSEN!!!!!! Bombay komt terug!!!!!" Dat meldt Café Kalff zojuist op Facebook.
Kroegkat Bombay was weggelopen en door het Huisdierenmeldpunt Utrecht naar het asiel gebracht. De dierenopvang wilde het beestje eerst niet meer teruggeven aan de homobar. Volgens medewerkers van het dierenasiel moest hij in een huiselijke omgeving worden ondergebracht.
Kroegbaas Robbert Kalff is niet officieel eigenaar van de kat. "De vorige eigenaar heeft afstand gedaan van hem, waardoor het asiel formeel eigenaar is geworden."

FACEBOOKOPROEP

Het café zat daarom behoorlijk met de handen in het haar en deed via Facebook een emotionele oproep. Dat heeft dus geholpen, want kat Bombay komt terug. Wanneer precies is nog niet bekend. Ook waarom het asiel van gedachten is veranderd is nog niet duidelijk.

HUISDIERENMELDPUNT

Bea Keijzer van Huisdierenmeldpunt Utrecht heeft de kat naar het asiel gebracht en vindt het niet terecht dat Café Kalff aanspraak maakt op het diertje. "Hij was eerst van een student die in de buurt woonde. Maar die is verhuisd en nu doet Kalff alsof de kat van het café is."
Volgens Keijzer mogen cafés helemaal geen katten houden en is de Oudegracht geen goede plek voor een kat. "Er rijden allemaal vrachtwagens langs om te laden en te lossen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.